Мечтата на Милан за първа титла на Италия от сезон 2010/11 остава жива след драматична победа с 2:1 като гост на Лацио в едно от дербитата на 34-ия кръг на Серия "А".

На стадион "Олимпико" в Рим "росонерите" създадоха над 20 голови положения, но домакините поведоха с попадението на Чиро Имобиле в 4-ата минута с удар по земя.

После гостите пропуснаха няколко положения да изравнят, а в края на полувремето и ВАР се намеси, за да помогне на Лацио при съмнително положение за дузпа. Милан изравни в 50-ата минута, когато Рафаел Леао намери Оливие Жиру, който с прецизен удар в долния ляв ъгъл вкара за 1:1!

После гостите изцяло поеха инициативата, но така не намираха отново път към вратата на Лацио. В 89-ата минута статистиката показваше 7:22 голови положения, което говори достатъчно.

Но Милан не беше казал последната си дума и в 93-ата минута Сандро Тонали донесе изстрадания успех с превъзходен завършващ удар. 

Така Милан си върна еднолично първото място в класирането със 74 точки. Интер има 72 т., но "нерадзурите" са с мач по-малко, гостуване на Болоня. 

Лацио пък почти се прости с мечтите си за Топ 4, след като изостава на 7 пункта от Ювентус, който е и с мач по-малко.

След 3 дни Интер ще изиграе гостуването си на Болоня, а после гостува на Удинезе. Хората на Лучано Спалети пък имат трудно домакинство на Фиорентина.

Лацио - Милан 1:2

Голмайстори: 1:0 Имобиле (4), 1:1 Жиру (50), 1:2 Тонали (90+3)

Лацио: Стракоша, Ладзари, Ачерби, Патрик, Раду, Милинкович-Савич, Лейва, Алберто, Андерсон, Имобиле, Дзакани

Милан: Менян, Калабрия, Калюлю, Томори, Ернандес, Тонали, Кесие, Месиас, Диас, Леао, Жиру

Снимка: БГНЕС